Severdigheter
Alanya Festning
Høyt over resten av byen ligger festningen, 250m over sjøen med en fantastisk utsikt.
Det er vanskelig å tidfeste eksakt når den ble bygget, men den bærer tydelige spor fra både Romerne, Bysantinerne og Seljuk sultanen Alaaddin Keykubat.
Rundt festningen er det en 6 km lang mur med 140 vakttårn. Dette gjorde det nærmest umulig med overraskelses angrep på festningen. På vei op den svingete, og til tider bratte, veien ligger det små kafeer og koselige restauranter.
Nær sultan palasset kan du besøke den kombinerte kirken/moskeen som tydelig viser den kristne og muslimske kultur og religions arv i området.
Alanya Festning
Det Røde Tårn (Alanya)
Etter 5 års krig klarer sultan Alaaddin Keykubat til slutt å erobre Alanya, og lar Det Røde Tårn bygges for å beskytte Alanyas havneområde. Det Røde Tårn er en av byens hoved attraksjoner og landemerker. Det åttekantede bygget ble ferdig i 1226, og er 33 m høyt med 5 etasjer. De underste etasjene blir i dag hovedsaklig brukt til utstillinger, som historiske utstillinger av handverk, redskaper, våpen ol fra Seljuk og den Ottomanske tidsperioden.
Det Røde Tårn
Alanya Skipsverft
Verftet , som består av 5 dokker, ble bygget I 1226 av Sultan Alaaddin Keykubat, er 56 m langt og 44 m dypt. Innganen/innløpet ligger bak Det Røde Tårn, og består også av kontorer og en liten moske.
Om natten er alle bygningene opplyst, noe som gjør det til ett flott skue. Ved å leie en liten fiske båt, kan du ta området i nermere gjennomsyn og samtidig se kjærlighets grotten, pirat grotten og phosphorous grotten. Dette koster ca. 10 Euro.
Alanya Skipsverft
Damlatas Grotte (Alanya)
Under sprengningsarbeider ved byggingen av Alanya havn I 1948, fant arbeiderne Damlatas grotte. I dag er grotten en ev byens mest populære atraksjoner. Grotten har en konstant temperatur på 22-23 grader og en fuktighets grad på over 90 %. Det er også flere tusen år gamle stalagmitter her. Klimaet her er helsegunstig for personer med pusteproblemer eller astma.
Damlatas Grotte
Alanya Museum
Alanya museum er delt I 2 avdelinger, etnologisk og arkeologisk avdeling. I den etnologiske avdelingen er det bla. mynter tilbake fra Lydiansk, Romersk og den Ottomanske perioden. Spesielt stolte er de av den 51,5 cm høye bronse statuen av Hercules som ble funnet 35 km fra Alanya. Det er også mange våpen, tepper, klesplagg og gamle eksemplarer av Koranen. Her kan man også se hvordan husene var møblert i oldtiden, samt en samling med leirkrukker som ble funnet i sjøen.
Den arkeologiske avdelingen er utendørs, og like interresant som den etnologiske. Den er anlagt som en stor hage med blomster og dyr. I hagen er det flere eksempler på gravsteder fra den Greske, Romerske, Seljukske og Ottomanske perioden. Det er også mulig å se hvordan oliven ble dyrket før i tiden.
Alanya Museum
Dim Grotte (10 km fra Alanya)
Ikke langt fra Alanya ligger en av Tyrkias største grotter. Den strekker seg nesten 400 m, og er på det høyeste nesten230 m over havet. Når du kommer inn åpner det seg en 310 m lang grotte hule til venstre og en mindre en til høyre.
I grotten er det konstruert ett sinnrikt system med gangbroer, slik at du kan ta deg rundt i grotten uten å komme i skade for å komme borti noen av stalagmittene. Ved enden av grotten er det en liten underjordisk innsjø.
Dim Grotte
Dim Cay (elven Dim 8 km fra Alanya)
Dim Cay renner ned fra høylamdet ved Konya I omtrent 200 km før den møter middelhavet øst for Alnanya. Elven spilte en viktig rolle i den økonomiske utviklingen av Alanya i 1940 årene, da mange av banan plantasjene ble grunnlagt med Dim Cay som vannings kilde.
Selv i dag, når banan produksjonen ikke lenger er hovedgeskjeften i området, er elven fortsatt viktig for byen. Mange restauranter er å finne langs elvebredden, noe også på elven. Om sommeren, når vannstanden er lav er det flere steder satt ut bord i vannet, slik at du kan avkjøle beina mens du spiser. Alle restaurantene ved Dim Cay har egen oppdrett av ørret, slik at du blir servert fersk fanget ørret. Spesielt om sommeren, når temperaturen ofte stiger over 40 grader er dette ett populert sted å besøke, ikke bare for turister men også for lokalbefolkningen.
Dim Cay
Oltidsbyer

Det er mange oldtidsbyer i dette området:: Side, Syedra, Aspendos, Colyabrassos, Perge, Alarhan, Iotap, Termessos, Laertes. Mange av disse er enda ikke helt utgravde og undersøkte, mye på grunn av manglende finansiel støtte, men likefult verdt ett besøk.
Oldtidsbyer
Syedra (20 km fra Alanya)
Oltids byen Syedra ligger innimellom banan lunder nær hoved veien til sør Tyrkia. Lik de fleste oltids byene ved sørkysten, er den delt I to, havnen hvor alle forsyningene ble transportert inn I landet og til bysentrum. Befolkningen i bysentrum levde godt beskyttet av bymurer og soldater. Bymuren og de godt bevarte akveduktene er vel verd ett besøk.
Syedra
Side (65 km fra Alanya)
Ligger midt mellom flyplassen og Alanya, og stammer tilbake fra år 600 før Kristus. På den tiden var byen og de lange strendene tilfluktssted for pirater og slavehandlere.
I dag er Side den nyeste av turist byene i Antalya regionen. Side's største turist attraksjoner er ett gammelt Romersk amfi teater og Apollo tempelet.

Side
Pamukkale (350 km fra Alanya)
Ett fantastisk naturfenomen. Ett vannfall ned ett 100 m kalksteins fjell som former mange små hvite “terrasser” iblandet stalaktitter og små kulper. Dette er definitivt ett av Tyrkias mest populære utfluktsteder, med omtrent 20 000 besøkende daglig. Vannet holder omtrent 35 grader, er veldig mineralrikt, og sies å være helsebringende og bra for hudsykdommer. Her ligger også Kleopatras basseng, en stor kulp med krystallklart vann, og i bunnen er det ca. 2000 år gamle marmor søyler.
Pamukkale
Capadoccia (450 km fra Alanya)
Det spesielle landskapet ved Cappadocia har I mange år tiltrukket og overasket tilreisende. Her finner du massevis av huler, hus bygd i huler, kirker ja hele byer bygd i hulene. Disse underjordiske hulebyene må sees. Det er omtrent 20 hulebyer her, grunnlagt rundt år 200. Landskapet ble formet millioner av år tilbake, da to vulkaner dekket store områder med lava og vulkansk aske. Siden har vær og vind formet landskapet.
Capadoccia